Patiëntvriendelijke tandartsen

Bij Gezonde Mooie Tanden wordt u geholpen door deskundige en patiëntvriendelijke tandartsen. We leven ons in, immers voor velen is een bezoek aan de tandarts toch altijd even spannend. U merkt dat al aan de warme en vriendelijke ontvangst in onze praktijken. Iedere patiënt heeft een eigen vaste tandarts, die u en uw gebit goed kent. Een die de tijd voor u neemt, rustig uitlegt wat hij of zij doet en waar u zich vertrouwd bij voelt.

U kunt die tandarts zelf kiezen. Dat u zich prettig voelt en tevreden bent staat bij ons voorop. Niet voor niets komen veel patiënten al 10 jaar of langer bij Gezonde Mooie Tanden.

Samen werken aan een mooi en gezond gebit

Een of twee keer per jaar wordt u uitgenodigd voor een periodiek mondonderzoek. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen. Daarnaast stelt de tandarts ziekteprocessen, afwijkingen of ontwikkelingsstoornissen aan tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel vast. Eventueel aanwezig tandsteen zal worden verwijderd om problemen met uw tandvlees te voorkomen. De tandarts kan tijdens het onderzoek ook een röntgenfoto maken om gebreken te vinden die niet met het blote oog te zien zijn. Zo kunnen we ernstiger problemen vroeg zien aankomen en verhelpen voordat u er last van krijgt.

Sommige mensen kiezen ervoor om de tandarts alleen bij klachten of onregelmatig te bezoeken. Dit is echter niet aan te raden, omdat veel ziekteprocessen, zoals tandbederf en parodontitis langdurig klachtenvrij kunnen verlopen, maar wel steeds meer schade kunnen veroorzaken én zelfs een verhoogde kans op het verlies van tanden of kiezen. Daarnaast is het periodiek mondonderzoek een ideale gelegenheid om samen met uw tandarts te kijken naar uw mondhygiëne en advies op het gebied van tandplaque verwijdering, poetsen, flossen en gebruik van tandenstokers en ragers.

Geschreven door Gezonde Mooie Tanden