Prothetiek

Wat is een prothese?

Een prothese is een uitneembare vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen. Naast een volledige prothese, oftewel een kunstgebit, bestaat er ook een gedeeltelijke prothese (een plaatje). Welke type voor u het meest geschikt is, hangt af van het aantal tanden en/of kiezen dat u mist en uw algehele gebitssituatie. Daarom is het belangrijk dat u eerst naar de tandarts gaat. Indien nodig zal de tandarts u doorverwijzen naar de Klinisch Prothese Technicus, dat is de specialist op het gebied van gebitsprotheses.

Op maat gemaakt

Een prothese wordt op maat gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Hoewel de huidige prothesen een stuk mooier en comfortabeler zijn dan vroeger, kan het even duren voordat u eraan gewend bent. Een kunstgebit voelt nooit helemaal hetzelfde als uw eigen tanden. In geval van pijn kunnen we uw kunstgebit bijstellen. Klik op onderstaande knop als u meer informatie wilt over het laten maken van een nieuwe gebitsprothese.

Meer informatie

Loszittend kunstgebit

Omdat een kaak zonder tanden en kiezen bij het ouder worden slinkt, kan een kunstgebit los gaan zitten. Hierdoor wordt kauwen en praten moeilijker en kan tandvlees geïrriteerd raken of pijn gaan doen. Bovendien kunnen uw wangen gaan invallen bij een slinkende kaak, waardoor u er ouder uitziet.

Als u hier last van heeft kunt u een afspraak maken bij een van onze tandartsen. De tandarts zal uw gehele mond controleren en u, indien nodig, doorverwijzen naar onze Klinisch Prothese Technicus. Bent u al patiënt bij Gezonde Mooie Tanden? Dan kunnen we in sommige gevallen direct een afspraak bij de Klinisch Prothese Technicus inplannen.

Tarieven

In onderstaand overzicht treft u een indicatie van de materiaal- en techniekkosten die u in onze praktijk kunt tegenkomen. Het betreft een indicatie, omdat wij met diverse tandtechnische laboratoria samenwerken en prijzen kunnen verschillen. Uw tandarts zoekt naar de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie, waarbij expertise, kwaliteit en prijs centraal staan.

Voor concrete prijzen van bijvoorbeeld een kroon, brug of prothese kunt u te allen tijde een begroting vragen aan uw tandarts.

Tarieven Clair Tandtechniek

Een kunstgebit op implantaten

Als u zelfs na het opvullen van uw gebitsprothese er last van blijft houden dat deze loszit, kunnen wij kijken of u in aanmerking komt om uw gebit vast te klikken op implantaten in uw onder- en/of bovenkaak. De behandelaar zal u in dat geval doorverwijzen naar de implantoloog. Met implantaten zit uw kunstgebit stevig vast en wordt ook het verder slinken van uw kaak stopgezet.
Klik op onderstaande knop als u meer te weten wilt komen over implantologie bij Gezonde Mooie Tanden.

Meer informatie

Meer informatie over prothetiek vindt u op allesoverhetgebit.nl