Esthetische tandheelkunde Gezonde Mooie Tanden Breda

Esthetische tandheelkunde

Uw gebit bepaalt voor een belangrijk deel uw aangezicht. Het is opvallend dat mensen met een niet regelmatig gebit of zelfs een slecht gebit, niet breeduit durven te lachen of zelfs hun hand voor hun mond houden. Hier is esthetische of cosmetische tandheelkunde de oplossing.

Esthetische tandheelkunde is een vakgebied binnen de tandheelkunde, waarbij het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Wij maken gebruik van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings, waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder esthetische tandheelkunde. Vaak is het resultaat indrukwekkend.

Tanden bleken

Tanden bleken is een snelle oplossing om verkleurde tanden om te toveren in witte tanden. Bij een bleekbehandeling wordt geen gebruik gemaakt van een boor, zoals bij andere cosmetische behandelingen wel het geval is. Verkleurde tanden kunnen bijvoorbeeld ontstaan door slijtage, een ongeval, medicijngebruik of een beperkte ontwikkeling van de tanden.

Bij onze professionele aanpak voor tanden bleken laten we de tandarts of mondhygiënist eerst je gebit beoordelen. Die moet vaststellen dat je tanden gezond en vrij van gaatjes zijn en je vullingen in orde. Daarna bekijkt de tandarts de kleur van je tanden. Is er sprake van verkleuring? Wat is de oorzaak ervan? Heb je veel vullingen, kronen of bruggen in je mond? Is aanslag de oorzaak van de verkleuring? Is het resultaat dat je voor ogen hebt realistisch? Bleken is niet altijd de enige of beste oplossing. Vullingen, kronen en bruggen kleuren niet mee en kunnen na het bleken op een storende manier zichtbaar worden. Je mondzorgverlener zal adviseren of bleken voor jou zinvol is en wat het resultaat zal zijn.

De ContrastEurope Bleaching Kit voldoet 100% aan de veiligheidseisen voor bleken.

Een doos bevat 4 spuiten gevuld met whitening gel elk 3,0 ml in 10% carbamide peroxide). Dit product is alleen via de tandarts verkrijgbaar. Vraag meer informatie bij één van onze behandelaars.

Facings

Met een facing kan de vorm of de kleur van een tand worden gewijzigd. Zo kan de tandarts een spleetje tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen.

Een facing van composiet is in één behandeling door de tandarts aan te brengen. Een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. Daarvoor zijn er minstens twee bezoeken aan de tandarts nodig.

Het plaatsen van een facing doet geen pijn. Het slijpen van het tandglazuur gebeurt minder diep dan bij bijvoorbeeld het boren in een tand en zal dus anders worden ervaren. Als er eerst een reparatie aan de tand moet worden uitgevoerd, zal de tandarts eerst een plaatselijke verdoving geven.

Vraag een van onze behandelaars voor meer informatie over een gewenste behandeling.

Neem contact op