Implantologie

Alleen het allerbeste

Om een hoge kwaliteit van behandelingen te kunnen garanderen heeft Gezonde Mooie Tanden veel geïnvesteerd haar implantologie-specialisatie.

Onze tandarts-implantoloog Keyur Waghela werkt vanuit een speciaal toegeruste operatiekamer volgens de modernste technieken.

En doordat Gezonde Mooie Tanden beschikt over een 3-dimensionale CT-scanner kunnen ook de complexe gevallen behandeld worden.

Operatiekamer bij Gezonde Mooie Tanden Hoge Vucht 3D CT-Scan bij Gezonde Mooie Tanden Hoge VuchtWat zijn implantaten?

Een implantaat kunt u het best vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroefje in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese (klikgebit).

implantat_2Is het een grote ingreep?

Er is de laatste jaren in de tandheelkunde veel veranderd en de nieuwe technische mogelijkheden volgen elkaar snel op. Vooral op het gebied van het toepassen van implantaten heeft zich een ware revolutie voltrokken. Vroeger was dit nog een vrij stevige ingreep maar vandaag de dag worden de implantaten in circa 30 minuten geplaatst. Twee tot drie maanden later wordt het gebit, kroon of brug muurvast op het implantaat geplaatst met het gevolg dat uw kauwfunctie weer helemaal terug is en u weer gerust in een appel kan bijten.

Uit welke stappen bestaat de ingreep?

Stap 1 Het onderzoek

Het begint met de kennismaking met de implantoloog. Deze zal u stap voor stap informeren de ingreep en beantwoordt al uw vragen. Het onderzoek zelf bestaat uit een medisch en tandheelkundig deel. De implantoloog beoordeelt aan de hand van röntgenfoto’s of (waar nodig) CT-scan of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. In sommige gevallen is het mogelijk om nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar onvoldoende bot aanwezig is. In principe kan bij iedereen met een volgroeid kaakbot een implantaat worden geplaatst. Voor een succesvolle behandeling moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • U moet voldoende kaakbot hebben voor de verankering van de implantaten.
  • Uw kaakbot moet gezond zijn.
  • Het tandvlees van de resterende tanden moet gezond zijn. Is dat niet het geval dan wordt dit eerst door ons behandeld.
  • U moet bereid zijn de aangebrachte voorzieningen goed te onderhouden.

Roken en bovenmatig alcoholgebruik hebben een zeer nadelige invloed op het succes van de behandeling.

Het vooronderzoek maakt onderdeel uit van de totale behandeling. Besluit u om af te zien van verdere behandeling, dan kost dit vooronderzoek ongeveer 125 euro (dit is inclusief de kosten van een overzichtsröntgenfoto). Deze kosten worden in veel gevallen door de aanvullende tandverzekering gedekt.

Op basis van het onderzoek krijgt u een begroting voor de gehele behandeling. Indien het implantaten voor een kunstgebit betreft, zullen wij een machtiging aanvragen bij uw verzekeraar en hoeft u hier helemaal niks voor te doen.

Stap 2 Het implanteren

Bij de ingreep krijgt u een plaatselijke verdoving. Er wordt een klein sneetje in het tandvlees gemaakt en vervolgens wordt in het bot een gaatje gemaakt waar het implantaat precies in past. De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten, tussen de 30 minuten (1 implantaat) en 90 minuten. In het algemeen vallen pijn, zwelling en ongemak erg mee. Goed koelen met een coldpack of ijsblokjes helpt enorm. Na een week worden de hechtingen verwijdert en wordt de genezing gecontroleerd.

Stap 3 De ingroei-fase

Het kaakbot groeit tegen de implantaten aan. Dit duurt ongeveer 2 maanden. Tijdens de ingroei-fase wordt de patiënt regelmatig gecontroleerd op een goede genezing. In bijna alle gevallen krijgt de patiënt een noodvoorziening en loopt dus nooit lang zonder tanden en kiezen.

Stap 4 Het plaatsen van de implantaatopbouw

Na de ingroei-fase wordt de implantaatopbouw geplaatst. Hierop kan de tandvervanging bevestigd worden, dus het vastklikken van een prothese, een brug of een kroon.

Stap 5 De nazorg

Regelmatige controles (elke 3 tot 6 maanden) en een goede mondhygiëne zijn zeer belangrijk voor het slagen van de hele behandeling. Implantaten zijn bij een goede mond- hygiëne de meest aangename en duurzame tandvervanging. Uitgebreide onderzoeken en ervaringen hebben aangetoond dat implantaten, mits goed onderhouden, na tientallen jaren nog uitstekend functioneren.

Implantologie Gezonde Mooie Tanden bij RTL4 LifestyleXperience

Zondag 8 maart 2015 was Gezonde Mooie Tanden te zien op RTL4 in het programma LifestyleXperience. Presentatrice Nana Piguillet-Appiah heeft een interview met Gezonde Mooie Tanden over het mooier maken van je gebit met Esthetische Tandheelkunde en Implantologie.

Geschreven door Gezonde Mooie Tanden