Klikgebit (kunstgebit op implantaten)

Bij gebruik van een volledig kunstgebit slinken uw kaken met de jaren waardoor het kunstgebit (prothese) zijn houvast verliest. Een slecht zittend gebit is dan het gevolg, wat bijzonder vervelend is als u eet, praat of lacht.

Een ander nadeel is dat de kaak met een losse prothese versneld verder slinkt. Dit veroorzaakt uiteindelijk diepe mondhoekplooien en ingevallen wangen.

Een prothese die vast zit op implantaten maakt voorgoed een einde aan de ongemakken van een losse prothese. Belangrijk is om te weten dat niet in alle gevallen een nieuwe prothese nodig zal zijn bij het overgaan op een klikgebit. U “klikt” de prothese op de implantaten, waardoor uw kunstgebit stevig vastzit.

Kosten klikgebit

In de meeste gevallen wordt deze behandeling grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Wij begeleiden u in de aanvraag bij naar de verzekeraar.

Comfortabele overgang

Bij de overgang van kunstgebit naar klikgebit zijn diverse behandelaars en specialisten betrokken; de tandarts, tandprotheticus, de protheselaborant en de implantoloog. In sommige gevallen kan het zelfs noodzakelijk zijn een CT-scan te laten maken van uw kaak. Gezonde Mooie Tanden heeft alle specialisme onder één dak en maakt gebruik van haar eigen CT-scan apparatuur. Dit maakt de behandeling zeer efficiënt en bespaart u veel wacht- en reistijden.