Spoedeisende hulp!

Pijnklachten en spoedgevallen

Als u een probleem of pijn heeft aan uw gebit, dan kunt u altijd bellen naar onze praktijk (076 – 5710011). Wij proberen onze patiënten altijd dezelfde dag nog te ontvangen als dat mogelijk is.

Wij zijn bereikbaar tijdens openingstijden op 076 – 5710011.

Spoedgevallen ’s avonds of in het weekend

Voor spoedeisende zaken buiten reguliere praktijkuren, zoals nabloedingen en ongevallen, kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst. U belt dan het centrale telefoonnummer: 076-5209070. U wordt dan automatisch doorverbonden met de dienstdoende tandarts. Houdt u er rekening mee dat het gebruikelijk is om in de spoedgevallendienst direct contant af te rekenen!

Tand eruit?

Plaats de tand van een blijvend gebit terug in de mond. Hoe sneller u dat doet, hoe groter de kans op succes is. Handel als volgt:

  1. Zoek de tand snel op.
  2. Pak de tand bij de kroon vast (de kroon is het deel van de tand dat boven het tandvlees zichtbaar is). Vermijd hierbij contact met de wortel van de tand.
  3. Spoel de tand af met melk. Geen melk binnen bereik? Lik of zuig de tand schoon. Reinig de tand nóóit met water of reinigingsmiddelen en gebruik evenmin een borsteltje.
  4. Plaats de tand terug in de mond.

Afgebroken tand?

Ga met de afgebroken tand direct naar de tandarts. Houd daarbij het tanddeel nat! De tandarts bekijkt of hij het afgebroken stuk kan terugplaatsen. Als terugplaatsing niet mogelijk is, herstelt de tandarts de tand met tandkleurig materiaal (composiet).

Als er geen klachten zijn, doet de tandarts aan een afgebroken melktand doorgaans niets. Eventueel slijpt hij de scherpe rand van de tand glad, zodat uw kind de tong niet beschadigt.

 

 

Geschreven door Gezonde Mooie Tanden