Veelgestelde vragen

Q?Krijg ik tandartskosten vergoed?
A.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar vergoedt de basisverzekering de meeste tandartsbehandelingen. Tandheelkundige zorg voor volwassenen zit niet in het basispakket. Daarvoor kunt u zich aanvullend verzekeren. Chirurgische tandheelkunde en een uitneembaar kunstgebit worden wel vergoed uit het basispakket. En in sommige gevallen kunt u bijzondere tandheelkundige zorg ook vergoed krijgen.

Q?Moet ik mij aanvullend verzekeren?
A.

De vergoedingen en de premies van aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar. De kosten van specialistische behandelingen kunnen aanmerkelijk zijn dus het is belangrijk om u goed te verzekeren. Wilt u zich oriënteren op de verschillende aanvullende tandartsverzekeringen, dan is de website polisvergelijker van Alles over het gebit een goed vertrekpunt.

Q?Heb ik recht op Bijzondere tandheelkundige hulp?
A.

In speciale gevallen kunt u bijzondere tandheelkundige zorg vergoed krijgen uit het basispakket. Bijvoorbeeld als u deze zorg nodig heeft vanwege een ernstige ontwikkelingsstoornis of een medische behandeling. Ook kunt u bij ernstige stoornissen of afwijkingen van de mond orthodontistische hulp en een implantaat vergoed krijgen uit de basisverzekering. Welke zaken vergoed worden vind u op het Zorg Kompas Mondzorg. Wilt u liever persoonlijk voorgelicht worden? Wij helpen u graag.