Speciaal voor ouderen

Ouderen Tandheelkundige zorg moet beschikbaar zijn voor iedereen in Breda. Ook voor mensen op hogere leeftijd. Echter beperkingen in mobiliteit en afnemende zelfredzaamheid in zelfzorg vragen een aangepaste aanpak van ons als tandheelkundige zorgverlener. Om deze reden hebben wij de samenwerking gezocht met zorg- en verpleegcentra en thuiszorgverleners om gezamenlijk de tandheelkundige zorg voor ouderen te verbeteren.

Het belang voor goede tandzorg voor ouderen

Naarmate wij ouder worden en onze lichamelijke mogelijkheden beperkter zijn, worden simpele zaken als goed slapen, kunnen genieten van maaltijden en geen pijn hebben steeds belangrijker. Goede mondzorg voorkomt pijnklachten, slechte adem, smaakstoornissen, het verlies van tanden en ondervoeding. Daarnaast wordt in steeds meer onderzoeken de relatie gelegd tussen slechte mondzorg en de algehele gezondheid (dementie, hartklachten, kanker en botontkalking). Het hebben van een goed gebit (ook cosmetisch) sterkt het zelfvertrouwen en helpt in het maken van contacten.

Verbeterde tandheelkundige zorg voor senioren

In samenwerking met zorg- en verpleegcentra ontwikkelde Gezonde Mooie Tanden een programma voor tandheelkundige zorg voor ouderen. Wij bieden deze zorg integraal aan ouderen in verpleeg- en zorgcentra, thuiszorg situatie en aanleunwoningen.

Het zorgprogramma bestaat uit hulp en ondersteuning aan zorgcentra voor een betere inbedding van mondzorg aan ouderen in het dagelijkse zorgproces. Dit doen wij in de vorm van training en voorlichting en hulp bij implementatie. Daarnaast bieden wij aangepaste tandheelkundige zorg voor ouderen voor ouderen met beperkingen in mobiliteit door tandheelkundige zorg op locatie met tandartsen, mondhygiënisten en prothesetechnici.

Ouderenzorg Gezonde Mooie Tanden bij RTL4 LifestyleXperience

Presentatrice Nana Piguillet-Appiah (RTL4 LifestyleXperience) heeft een interview met Cor en Guus van Gezonde Mooie Tanden over tandheelkundige zorg voor ouderen in zorghuizen.

 

Meer informatie

Indien u meer informatie wenst over dit initiatief, bel (076-5710011) of mail ons.

Gezonde Mooie Tanden op controlebezoek bij zorghuis

Geschreven door Gezonde Mooie Tanden