Afdeling implantologie

Gezonde Mooie Tanden beschikt over haar eigen afdeling Implantologie, een zeer moderne afdeling met operatiekamer, CT scanapparatuur en de modernste technieken op gebied van Implantologie om onze patiënten optimaal te helpen.

Wat zijn implantaten?

Een implantaat kunt u het best vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroefje in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese (klikgebit).

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

In principe kan bij iedereen met een volgroeid kaakbot een implantaat worden geplaatst. Voor een succesvolle behandeling moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • U moet voldoende kaakbot hebben voor de verankering van de implantaten.
  • Uw kaakbot moet gezond zijn.
  • Het tandvlees van de resterende tanden moet gezond zijn. Is dat niet het geval dan wordt dit eerst door ons behandeld. Alle specialisten hiervoor hebben wij in huis.

De implantoloog beoordeelt aan de hand van röntgenfoto’s of (waar nodig) CT-scan of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. In sommige gevallen is het mogelijk om nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar onvoldoende bot aanwezig is.

Patiëntvriendelijke behandeling

Bij implantaten zijn diverse behandelaars en specialisten betrokken, zoals de tandarts, de tandprotheticus, de protheselaborant en de implantoloog-parodontoloog. In sommige gevallen kan het zelfs noodzakelijk zijn een CT-scan te laten maken van uw kaak. Gezonde Mooie Tanden heeft alle specialisme onder één dak en maakt gebruik van haar eigen CT-scan apparatuur. Dit maakt de behandeling zeer efficiënt en bespaart u veel wacht- en reistijden.

 

Het geeft veel voldoening om de patiënt met meer zelfvertrouwen de deur uit te zien gaan ”…Edward Vandenbulcke